menu
Kalendář akcí
14 listopad
2018

Hvězdy gastronomického nebe vaří v Plzeňském Prazdroji

Návštěvnické centrum Plzeňské Prazdroje 18:00 - 21:00

Luxusní degustační menu spárované s pivy z produkce Plzeňského Prazdroje od kuchařských hvězd přímo v Návštěvnickém centru!

SPECIÁLNÍ DEGUSTAČNÍ MENU

  • Salát z topinambur a kapusty, papriková klobása
  • Šnek, candát, pórek, lanýžový olej, šnečí kaviár
  • Vyzrálý hovězí karabáček, dýňové pyré se zázvorem, semínka s pimentem, kroupy s kapary
  • Čokoládový ganache, slaná granola, anýzová pěna, zmrzlina z černého piva kozel, fenykl a káva

MENU PRO VÁS PŘIPRAVILI

Jakub Zatloukal Škaroupka – bistro a bar Atelier, Brno
Začínal pod vedení velmi zvučných jmen – Gwendala Leruyeta a Pierra Gagnaire. Ovšem jeho začátky jsou spojené s Michalem Göthem a restaurací U Kastelána. Sám říká, že ho velmi inspiruje francouzská kuchyně, přesto rád vaří z českých surovin, vyzdvihuje jejich chuť a neotřele je kombinuje.

Kamil Ščerba – Statek česká lípa Myslovice
Kamil je původem ze severní Moravy, ale zakotvil na jihu Plzeňska. Působil na pozici šéfkuchaře v Angusfarm Soběsuky, restauraci Purkmistr a již několik let vládne kuchyni Statku česká lípa v Myslovicích u Klatov. Jeho vášní jsou lokální sezónní suroviny.

Michal Göth – Miura Hotel
Michal Göth patří již několik let mezi špičku české gastronomie. Dlouhou dobu ovládal brněnskou gastronomickou scénu. Michal si zakládá na použití prvotřídních surovin od místních beskydských farmářů.

Přemek Forejt – restaurace Entreé
Zřejmě nejdiskutovanější jméno tuzemské gastronomické scény. Přemek dokázal v Olomouci vytvořit restauraci s ambicemi stát se nejlepší restaurací v zemi. Vaří to, co jej baví, nesnaží se škatulkovat do určitého stylu kuchyně, ale spíš si dělat věci po svém.